Таза бал

Пайдалы кеңестер /
Бал жалпы өзі алынған гүлдің ерекшелігіне ие болады. Өсімдіктердің иісі, дәмдері, ароматтық және емдік қасиеттері балға өтеді. Аралар ұяларынан әр шыққанда 5 не 6 шақырымды шарлап, 40 минутта шамамен 1200 гүлге қонады.
Бір грамм бал жинау үшін аралар 120000 гүлге қонуы керек. Таза бал осылай алынады. Өндірістік құны да жоғары болады. Таза балды мына белгілер арқылы білуге болады:

1 Йодтың ішіне бір шәй қасық бал салған кезде ыдырамайды.

2 Күкірт шырпысының ұшын балға батырып, жаққан кезде жанады.

3 Көшірме қаламның ұшын балға батырып жазғанда жазылады, түсі өзгермейді.

4 Кішкене қасық бал қайнатса, суытқаннан кейін бұрыңғы қалпына қайтып келеді.

5 Таза бал сасымайды, иісін білу үшін, иіскеп, өзінің табиғи иісі болады. Және көгермейді қанша тұрсада. Аңызақ иісі де болмайды

8 пікір

AL-ASTER
Өте жақсы мәлімет. Рахмет!
Korean_Boy_5113
Жақсы жазба.Маған ұнады…
qyrmyzy
Сатып аларда қиналамыз біраз. 2 мен 3- пункттарды қолданып көру керек екен аларда. Рахмет.
m170785
мына Қырмызы Хепбернды танымай қалдық қой
AKA
Араның ұясын пайдаланып "қолдан" жасалатын дәрі өте пайдалы, әсіресе тұмауға. Жалпы пайдасы көп!
Kan
Кішкентай араның өзі адамның пайдасына жаратқан Аллаға шүкір
Zhanat
бал аларда дәмін көргенде тамақты қырса сонда таза бал болады
Тек тіркелген қолданушылар ғана пікір қалдыра алады.