Қарынбүрме

Асыңыз дәмді болсын! /
Мен сіздерге өзіміз жылда көктем кезінде табиғат аясына демалысқа шыққанда дайындайтын қарапайым, бірақ дәмі тіл үйіретін тағам түрімен таныстырғым келеді. Керегі болып жатса, кәделеріңе жаратарсыздар.
«Жаңа сойылғаан тоқтының қарнын бүтіндей тазалайды. Еттерін мүшелеп, тұздап, түрлі дәмдеуіштерді қосып сол қарынның ішіне салады да, ауызын қамыстан түтік орнатып ащы ішегімен бүріп байлайды. Сонан соң шұңғыл қазанға су құйып, соған еппен салып, кәдімгі етпісірім уақытқа жетер-жетпес қайнатады. Бұл тағам негізі басында айтқанымдай, қала сыртына топ адамдармен серуенге шыққанда дайындалады.

9 пікір

vkm
уау! Күүүүшті!
Korkem
«Еректің екінші жүрегі — асқазаны» деп жатады, ер адамның бабын табуда мынау жазбаңыз керемет екен, түртіп алармын...)))
Jako
Бұны табиғат аясында сал ерлердің өзі жанын сала дайындайды.Түтіктен бумен сыртқа шыққандағы иісін айтсаңшы…
Moldir_96
"Қарынбүрме" тағамы жөнінде бұрын соңды естімеппін… Бұл тағамның дайындау жолын жазғаныңызға рахмет! Болашақта керегіме жарар...)
KILYZAMAN
Сонда, ол тоқтының қарынына барлық еті сыйып кетеме? Су қай мөлшерде болуы керек? (Тамсанып отырмын)
Jako
Секе, бұл тамақтың ерекшелігінің өзі де сол, ет сумен емес өз сөлімен піседі. Жас малдың еті қарынға салынған соң оған су құймай ауызы түтік қойылып бүрілген соң, кеңдеу ыдысқа құйылған суға сол қарындағы қалпымен бітеудей салып қайнатады.Ал симай қалған ет болып жатса оның жөні табылады ғой, ондай жерде(((
Zhanat
бізде қарын көмбе деп аталады, жерді қазып алып ішіне от жағып қыздырамыз, қып қызыл щоқ болғанда қарынды салып етімен, үстін жауып бір сағаттай от жағамыз үстіне.
Jako
Жанат, мына сіз айтып отырған қарын көмбеге қатты ұқсайтын Жаубүйрек деген мәзірдііңтүрі бар. Оны аңшылар топ болып аңға шыққанда мосындай әдіспен дайындайды екен.Кейінірек бір кезі келгенде кеңірек жазармын.
Zhanat
жақсы. асыға күтемін, біз жақтыкымен салыстырамыз сонда
Тек тіркелген қолданушылар ғана пікір қалдыра алады.