Құлқынның құлы болмаңыз
Адамдардаң көпшілігі — құлқынның құлы. Олар тәуліктің белгілі бір уақытында ертеңгілік, түстік, кешкі асқа ден қояды. Аш-тоғына қарамай, байғұс дені артық ас, жарамсыз тамақпен ауырлата береді. Осыдан кейін денсаулық проблемасының шиеленісе түсетініне таңданбай-ақ қойыңыз. Тамақтану жөніндегі аса ірі мамандардың бірі, профессор Арнольд Эрест: "Өмір — тамақтану трагедиясы" дейді. «Адам өзінің моласын пышақпен және шанышқымен қазады» деген көне сөз қалай дәл айтылған деңіз! Адамдардың көпшілігі асқазанына демалыс бермейді. Бөліп шығару, ас қорыту жүйелерін үнемі сырқап ұстайды. Ақырында артық қиянат мүшелеріңізді істен шығарып тынады. Бүкіл ағзаңыз зардап шегеді.
Өзіңіз жайшылықта ішіп-жеп әдеттенген тамақ мөлшерінің керексіз екенін ашығудан кейін білесіз. Ашығу асқазаныңыздың көлемін кішірейтеді. Тамақты бұрынғыдан екі есе аз ішіп-жесеңіз де, өзіңізді жақсы сезініп, сымбаттана түсесіз.
Пол Брегг,
өмірді ұзарту жөніндегі маман.
Өзіңіз жайшылықта ішіп-жеп әдеттенген тамақ мөлшерінің керексіз екенін ашығудан кейін білесіз. Ашығу асқазаныңыздың көлемін кішірейтеді. Тамақты бұрынғыдан екі есе аз ішіп-жесеңіз де, өзіңізді жақсы сезініп, сымбаттана түсесіз.
Пол Брегг,
өмірді ұзарту жөніндегі маман.
5 пікір