Тағам аты: «Ер адам дайындайтын, екі кісілік омлет немесе қуырылған жұмыртқа»
Кешірерсіздер, жоқ жерден менің де аспаздығым ұстап кетті, бір тағамның қалай дайындалатынын айтайын деп отырмын, Бір ерекшелігі бұл тек қана ер адамдарға арналған.
Сонымен, тағам аты: «Ер адам дайындаған, екі кісілік омлет немесе қуырылған жұмыртқа»
Ол былай дайындалады: Ас үйге кіріп, мұздатқышты ашып (мұздатқыш дегеніміз ас үйдің бір бұрышында тұратын ашылатын есігі бар шкаф тәрізді зат, бір ерекшелігі тоқ көзіне қыстырылады, сосын аздап ыңылдап дыбыс шығарады) ішінен жеті жұмыртқаны алып шығамыз (қолыңыздан түсіп кетіп жерге жарылған жұмыртқаларға мән бермеңіз, қалғандарын да жарып алуыңыз мүмкін), сонымен табаға (таба – конус формасындағы жалпақ ыдыс, көбіне тамақ пісіруге қолданылады, рас кейде оны да оқтау секілді суық қару ретінде пайдаланады) 0,09-1,6 мм деңгейін де май құйып, отқа аздап қыздырамыз, сосын жұмыртқаны жарып (ол енді өте үлкен өнер, қабырғаға немесе басыңызға ұрып жүрмеңіз) ыдыстың ернеуіне ұрып қалыңыз (сыртына шашыраған, жерге төгілгендерге қиналмаңыз, әлі артық төрт жұмыртқаңыз бар емес пе) екінші немесе үшінші мәрте қайталағанда жұмыртқаңыз ыдысыңыздың ішіне түсетін болса онда өзіңіздің аспаздық талантыңызға еш шүбә келтірмеңіз (Жігіттер!!! білесіңдер ғой әрбір іске нық сеніммен кірісу керек). Сосын қалауыңызға байланысты 237 ден 347 түйіршікке дейін ас тұзын салу керек (Ас тұзы (натрий хлорид, NaCl) ас үйдің бір жерінде тұратын ақшыл ұнтақ, негізінен ас үйде оған ұқсас заттар көп болады, шатастырып алмаңыз, мысалы: қант, ас содасы т.б.).
Енді ең күрделі жеріне келдік: Оның пісу уақыты, (оны ешқандай ақыл-оймен, қазіргі жетіп отырған ғылыми-техникалық жетістіктермен білу мүмкін емес) оны дәл білу үшін әйел адам немесе ерекше жаратылған (көріпкел, ғарышпен байланысатын, экстрасенс немесе көне мая тайпасының білімін меңгерген) тіршілік иесі болу керек. Ғайыптан тайып уақытын дәл біліп (немесе күйіп кеткеннен кейін) өшірдіңіз делік, енді қалаған адамыңызды шақырып, асыңызды жей берулеріңізге болады.
Сіздің осыншама тырысқаныңызды көріп шақырған адамыңыз сіздің еңбегіңізді бағалайды ғой деп сенемін (әңгіме көңілде ғой) Астарыңыз дәмді болсын!!! (ерінбей-жалықпай аяғына дейін оқып шыққаныңызға рахмет)
Жалғасы бар: келесіде қызанақты (помидор) қалай турау керек екені туралы өте жақсы өте жақсы кеңес беріледі (қапы қалып жүрмеңіздер)
Сонымен, тағам аты: «Ер адам дайындаған, екі кісілік омлет немесе қуырылған жұмыртқа»
Ол былай дайындалады: Ас үйге кіріп, мұздатқышты ашып (мұздатқыш дегеніміз ас үйдің бір бұрышында тұратын ашылатын есігі бар шкаф тәрізді зат, бір ерекшелігі тоқ көзіне қыстырылады, сосын аздап ыңылдап дыбыс шығарады) ішінен жеті жұмыртқаны алып шығамыз (қолыңыздан түсіп кетіп жерге жарылған жұмыртқаларға мән бермеңіз, қалғандарын да жарып алуыңыз мүмкін), сонымен табаға (таба – конус формасындағы жалпақ ыдыс, көбіне тамақ пісіруге қолданылады, рас кейде оны да оқтау секілді суық қару ретінде пайдаланады) 0,09-1,6 мм деңгейін де май құйып, отқа аздап қыздырамыз, сосын жұмыртқаны жарып (ол енді өте үлкен өнер, қабырғаға немесе басыңызға ұрып жүрмеңіз) ыдыстың ернеуіне ұрып қалыңыз (сыртына шашыраған, жерге төгілгендерге қиналмаңыз, әлі артық төрт жұмыртқаңыз бар емес пе) екінші немесе үшінші мәрте қайталағанда жұмыртқаңыз ыдысыңыздың ішіне түсетін болса онда өзіңіздің аспаздық талантыңызға еш шүбә келтірмеңіз (Жігіттер!!! білесіңдер ғой әрбір іске нық сеніммен кірісу керек). Сосын қалауыңызға байланысты 237 ден 347 түйіршікке дейін ас тұзын салу керек (Ас тұзы (натрий хлорид, NaCl) ас үйдің бір жерінде тұратын ақшыл ұнтақ, негізінен ас үйде оған ұқсас заттар көп болады, шатастырып алмаңыз, мысалы: қант, ас содасы т.б.).
Енді ең күрделі жеріне келдік: Оның пісу уақыты, (оны ешқандай ақыл-оймен, қазіргі жетіп отырған ғылыми-техникалық жетістіктермен білу мүмкін емес) оны дәл білу үшін әйел адам немесе ерекше жаратылған (көріпкел, ғарышпен байланысатын, экстрасенс немесе көне мая тайпасының білімін меңгерген) тіршілік иесі болу керек. Ғайыптан тайып уақытын дәл біліп (немесе күйіп кеткеннен кейін) өшірдіңіз делік, енді қалаған адамыңызды шақырып, асыңызды жей берулеріңізге болады.
Сіздің осыншама тырысқаныңызды көріп шақырған адамыңыз сіздің еңбегіңізді бағалайды ғой деп сенемін (әңгіме көңілде ғой) Астарыңыз дәмді болсын!!! (ерінбей-жалықпай аяғына дейін оқып шыққаныңызға рахмет)
Жалғасы бар: келесіде қызанақты (помидор) қалай турау керек екені туралы өте жақсы өте жақсы кеңес беріледі (қапы қалып жүрмеңіздер)
38 пікір
вввдаблюдаблюдаблю қатырып жазыпсың ))) бүндай да өнерің бар ма еді ))) расында құпия адам екенсің )))
түйіршіктерді санамаған боларсыз?!)))
Қызанақты қалай турау керектігі туралы кеңесіңді асыға күтеміз:))
тұзынның түйіршіктері аз болып қалған жоқ па ))))))) керемет екен.Мен жұмыртқа пісірудің керемет әдісің білем тапаға жұмытқа қуырылып жатқанда оның астын (жер жыртқан айырдай) сәл тырналап ауа кіргізіп тұрсаң үсті де асты да біп бірдей юоп қуырылад. әрі сарысы мен ағы араласпай +1дегеннің еш сөйлемге немесе сөзге байланысқанын көріп тұрғаным жоқ. Немесе Қарасақал айтпақшы «Барлық қазақтың атынан сөйлеме» деп шықсаң болар еді бұқақаққақа
ауа кірсе болдыболды