Қуырылған нан

Асыңыз дәмді болсын! /
Анам бұрын үйде дәмді тағамдарды көп әзірлейтін, содан маған да біразын үйретті.Бүгін соның ішінде ең жеңіл тағам түрі — қуырылған нан, мана пісіргем.Негізі көбіне 5тің шайына пісіретінмін.
Енді дайындау тәсілі өте қарапайым.Оған керектері: нан,қант және жұмыртқа.
Алдымен нанды турап былай:
Одан кейін бөлек ыдысқа жұмыртқаны сап қантпен араластырамыз былай етіп:
Одан соң майды қыздыра тұрып, оған дейін жаңағы жұмыртқаға нанды былғаймыз, былай:
Одан соң нанды жаңағы қыздырылып тұрған майға пісіріп аламыз
Ең соңында піскенде былай шығады:
Бұл көп уақыт алмайды, әрі кетсе 15минутта дайын болады.5тің шайына пісіруге жақсы.

52 пікір

pari
Мынауу керемет. Бұрын анам пісіріп беретін. Дәмі тіл үйіруші еді. Ертең анама айтып қуыртпасам.
Delfina
Осы неге жұмыртқаның жарылғанының суретін саласыңдар. Қарап отсан тіптен артық сурет. нақтыларын салу керек.
Ал негізі иә, 5 тің шайына жақсы. Мен бұны қатып қалған, тістегеннен қалған нандардан жасаймын))
Daniar_alan
нақты

Айконаның сөзіне сенсек Сіздің ішкі жан дүниеңіз лас.
Aikona
енді әр жерден «нақты» теріп жүресіз ба ))))))))
khairbek
4 шайы 5 шайы деген жооооооооооооооооооооокккккк
qyrmyzy
бізде 10ның шайы мен 4тің шайы бар:)
khairbek
яя негызы солай го, атак мыналар 5 ышем десе ыше берсын дә?
ereke_enu
Студенттерге ең ыңғайлы тамақ екен) Керемет. Көгеріп кеткен наннан жасалатын түрлері жоқ па?))
qyrmyzy
кетші, көгерген нанды жеуге болмайды ғой, Жава жігіт! Әлі талай жазба жазу керексің. Көгерген нанды қолданба.
ereke_enu
Енді мына тамақты жасай қояйын десем, біздің нандар қатпайд, көгереді «строго»))
qyrmyzy
пакеттің аузын кішкене ашып қою керек
ereke_enu
Қателеспесем, француздар ма, көгергеннен нанды сүйіп жейді дейді ғой))
qyrmyzy
мүмкін қатқан нанды?
ereke_enu
шын айтам, көгерген нанды — жай емес, сүйіп жейді екен) қаз есіме түспей тұр. Көгергеннің орысшасы қалай еді гуглдай салатын?
dimash
Саңырауқұлақтар ғой ол, «грибок»
Мүмкін қата түсінген боларсыз, «естімеген елде көп».
ereke_enu
Нан мен «грибокты» жақындата алмай жатырмын. Біреуі өсімдік, екіншісі…
dimash
) Жақындатыңыз жақындатыңыз) Саңырауқұлақтың негізгі аудармасы «грибы» деп аударылады, ал «грибок» дегенді де сол саңырауқұлақ дейді ғой. Нанды тәтті суға батырып, жылы жерге қойып қойып, тәлік өткен сон қарағанада бетінде ақшыл көк түсте саңырауқұлақ пайда болатынын мектепте тәжірибеде жасап едік.

Нан бидайдан, яғни өсімжіктен жасалынса, саңырау құлақты өсімдікке де жануарға да жатқызамыз. Толығырақ мына жерде.
ereke_enu
Қап, қателескен екем. Тәк-тәк…
Нанды тәтті суға батырып, жылы жерге қойып қойып, тәлік өткен сон қарағанада бетінде ақшыл көк түсте саңырауқұлақ пайда болатынын мектепте тәжірибеде жасап едік.
Жасап көреді екен
qyrmyzy
в студию сосын
Aikona
қант қосқан қызық екен, мен тұз бен көк шөптер қосып жіберем. Бірақ нан майдың жауы, тез сіңіріп алады.
qyrmyzy
кучт қой. Мен тек тұз қосам
Albina97
хех ал мен тұз қосады дегенді 1ші естуім екен керісінше иа негізі май солай го
Bota_ABK
бұл тағамға тек тұз қосады біз жақта, мүмкін сіздерде тұздың орнына құмшекер қосар)))
Albina97
жоқ олай коспайды бізде сіз ана жұмыртқамен араластырғанда қосатынды айтасыз ба?
Bota_ABK
bul tagamga tek tuz jumirtka 1 kun turgan nan kerek baska ewnarse maiga kurasindar boldi senderden estip jatirmin kumsheker kosu kerek degenderindi )))
Korkem
мәдес, қолың дерт көрмесін! Кнделікті істейтін, қарапайым болса да бөлісуді білмейді екенбіз)))
Daniar_alan
қолың дерт көрмесін!

мынауың әйелден гөрі еркекке айтылатын әңгіме екен © Көзілдірік
khairbek
ыдыс аяқты Фейримен жуғанда қолына қлоғап киіп жу дегенго, типа қолын бүлініп қалмасывн дегенго
qyrmyzy
неден құр қалдым?
Manas
сгущенкамен
елестетіп жатырмын))
Zhanat
жұмыртқаға сүт қосып, қант салып жасауғада болады
qyrmyzy
ағам-ай
Zhanat
айналып толғанудың жаңа ша түрі ме, әлде аяушылық па
Bota_ABK
kumsheker emes tuz shigar dostar))))
Bota_ABK
сгущенканың қоспасында құмшекер бар, одан кейін бұл тағамға сгущенканың не қатысу бар?
banzaika1990
Диетадағы қыздарға жеуге кеңес бермес едім, жоғары калориялы тағам.
qyrmyzy
кім диетада? Диета ұстаған емеспін
Dan4ik
меен етпен диета ұстап жүрмін ғой...
Uleke
күшті. анамыздың қолынан жемегелі қай заман… Ол кісінің дайындаған астарын сағындым
Тек тіркелген қолданушылар ғана пікір қалдыра алады.