Бүгін Айтабермен бірге орама (рогалики) пісіреміз!
Сәлеметсіздерме! Бугін орама(рогалики) пісірдім, сіздермен бөлісейін.Дүкенде толып тұрғанымен, уйде пісіргенге жетпес.Сонымен керекті нәрселер:
Орама: 4кесе ұн, 1кесе сүт, 3жұмыртқа, 1,5кесе қант, 1маргарин(200гр), разрыхитель және қант ұнтағы(сахарная пудра).
1.1кесе сүтті бір ыдысқа құйып аламыз да газға қоямыз, сосын сүтке 1ас қасық қант, 1кесе ұн қосып араластырамыз(тасып кетпеуі керек, газды жай қойып шамалы жылытамыз).
2.Газға сүтті жылытып қойдық, енді басқа ыдыс алып, 3жұмыртқаны жарамыз, оған 1 кесе қант және маргарин(маргаринди ең бірінші шығарып ерітіп қоямыз, бөлме температурасында еруі тиіс) қосып араластырамыз.
3.Бәрін араластырып болғаннан кейін, 3кесе ұнды қосамыз.
4.Қамыр илейміз, қамыр қаттыда, жұмсақта емес болуы тиіс
5.Енді 30минутқа бетін матамен жауып қоямыз, сосын жарты сағаттан кейін қамырда 8 бөлікке бөлемізде, әр бөлікті мынадай етіп жаямыз.
6.Ораманы ораймыз(ораманы орап жатырғанда пешті алдын-ала қыздырып қойыңыз), табаны майлап, бәрін табаға ретімен саламыз.200градуста 20-25минутта пісуі тиіс.
7.Дайын болған ораманға қант ұнтағын себеміз, сосын ораманы ыстық шәймен жей отырыңыз)
Сау болыңыздар)
Орама: 4кесе ұн, 1кесе сүт, 3жұмыртқа, 1,5кесе қант, 1маргарин(200гр), разрыхитель және қант ұнтағы(сахарная пудра).
1.1кесе сүтті бір ыдысқа құйып аламыз да газға қоямыз, сосын сүтке 1ас қасық қант, 1кесе ұн қосып араластырамыз(тасып кетпеуі керек, газды жай қойып шамалы жылытамыз).
2.Газға сүтті жылытып қойдық, енді басқа ыдыс алып, 3жұмыртқаны жарамыз, оған 1 кесе қант және маргарин(маргаринди ең бірінші шығарып ерітіп қоямыз, бөлме температурасында еруі тиіс) қосып араластырамыз.
3.Бәрін араластырып болғаннан кейін, 3кесе ұнды қосамыз.
4.Қамыр илейміз, қамыр қаттыда, жұмсақта емес болуы тиіс
5.Енді 30минутқа бетін матамен жауып қоямыз, сосын жарты сағаттан кейін қамырда 8 бөлікке бөлемізде, әр бөлікті мынадай етіп жаямыз.
6.Ораманы ораймыз(ораманы орап жатырғанда пешті алдын-ала қыздырып қойыңыз), табаны майлап, бәрін табаға ретімен саламыз.200градуста 20-25минутта пісуі тиіс.
7.Дайын болған ораманға қант ұнтағын себеміз, сосын ораманы ыстық шәймен жей отырыңыз)
Сау болыңыздар)
51 пікір
«7.Дайын болған ораманға қант ұнтағын себеміз» қан ұнтағы шашылып қалмайды ма? Әлде бірдене жағып барып себеді ма..))
Көркемсияқты тек жеуді ғана емес, жасалу тәсілін де дұрыс меңгергенмін.Көркем апай,Ака апайБілем ғой)Пісірдім, міне былай болды:
Бетіне жұмыртқа жағып, мак пен шекер сеудім… Бірақ, разрыхритель салуды мұтып кетіппін, қамырымды дайындап болған соң есіме түсіп, қамырға салып, илеп жібердім… Енді ең алғашқы тәжірибем болған соң, ондай-ондай ханның қызында да болады демекші, Айтарлықтай ісінбесе де, үйімдегілерден сенің арқаңда жағымды комрлименттер естіп, алғысқа бөлендім… Рахмет, қазір осы рогаликиді жеееп, сіздермен бөлісіп отырмын...!!!
Менің атым құпия болсыншы ғаламтор әлеміндеmen jalqaumyn ghoi