Рейтинг
+25.21

Асыңыз дәмді болсын!

Аспаздық әлеміндегі жаңалықтар мен дәмді тағамдардың жасалу тәсілдері

Табақ тарта білесіз бе?

Барлық малдарда сүйек жіліктерінің саны бірдей болғанымен жіліктері сан және қол жілік болып бөлінеді. Жамбас, ортан жілік, асықты жілік -сан жіліктер деп, жауарын, тоқпан жілік, кәрі жілік — қол...

Тағам аты: «Ер адам дайындайтын, екі кісілік омлет немесе қуырылған жұмыртқа»

Кешірерсіздер, жоқ жерден менің де аспаздығым ұстап кетті, бір тағамның қалай дайындалатынын айтайын деп отырмын, Бір ерекшелігі бұл тек қана ер адамдарға арналған. Сонымен, тағам аты: «Ер...

Торт жайында

Құрамы: — 4 жұмыртқа, 1 стакан қант (200 г), 1 стакан ұн, ас содасы (сірке суына бастырылған) немесе разрыхлитель, аздаған ванилин мен лимон қышқылы. — тортты сәндеуге қажетті жемістер: өрік, алма, апельсин, шие. 4. Алдымен, 4 жұмыртқа мен қантты қосып миксермен ақ-сары түске дейін көпіртіп, көлемін ұлғайтамыз. 5. Осы қоспаға ванилин мен ас содасын және ұнды елеп саламыз. Дәл...

Цезарь салаты

Қажетті азық-түліктер: көк жапырақ (листья салата), тауық еті, қызанақ, сыр, майонез, сухарики… Дайындалу жолы: Көк жапырақты соломка қылып; піскен тауық етін және қызанақты шаршы...

Төстік

Өткенде қарынбүрме туралы жазып едім, енді сол қарынбүрмеміз піскенше тез дайындап жіберетін тіскебасар (закуска) орнына пайдаланатын бір тағам түрін айта кетейін. Бұл тағамның атын ТӨСТІК деп атайды. Қой сойып жатқанда төсінің үстінен төс майынан қосыңқырап бір жапырақ терісін бөлек сыпырып алады да, жүнін қырықтық қайшымен тықырлап қырады. Төстікті ішкі жағынан тілікшелер жасап тұздап,...