Барлық малдарда сүйек жіліктерінің саны бірдей болғанымен жіліктері сан және қол жілік болып бөлінеді.
Жамбас, ортан жілік, асықты жілік -сан жіліктер деп, жауарын, тоқпан жілік, кәрі жілік — қол...
Бұл пост арнайы рецепт емес. Бүгін таңертең орталыққа баратын болып, үйден тамақтанып шыға салайын деп ойлап едім. Тоңазытқышқа қарасам, бір қорап жұмыртқа бар екен. Үшеуін алдым да газге қойып...
Тауарларды бәріміз білеміз жарнамаға қарап сатып аламыз бірақ ішіне қарасақ жарнама бетіндегі бейне суретке ұқсамайды. Енді мына тағамдардын (полуфабрикаты және фаст-фуд) бейне сәреттерді...
Кешірерсіздер, жоқ жерден менің де аспаздығым ұстап кетті, бір тағамның қалай дайындалатынын айтайын деп отырмын, Бір ерекшелігі бұл тек қана ер адамдарға арналған.
Сонымен, тағам аты: «Ер...
Мен сіздерге өзімнің сүйікті тағамым ''сүткөженің'' қалай жасалатыны жөнінде айта кетсем, бұл тағамды жасау үшін бізге:
1.су 2ст
2.сүт 2ст
3.шекер
4.күріш
5.маргарин 50г
6.тұз қажет....
Құрамы:
— 4 жұмыртқа, 1 стакан қант (200 г), 1 стакан ұн, ас содасы (сірке суына бастырылған) немесе разрыхлитель, аздаған ванилин мен лимон қышқылы.
— тортты сәндеуге қажетті жемістер: өрік, алма, апельсин, шие.
4. Алдымен, 4 жұмыртқа мен қантты қосып миксермен ақ-сары түске дейін көпіртіп, көлемін ұлғайтамыз.
5. Осы қоспаға ванилин мен ас содасын және ұнды елеп саламыз. Дәл...
Қажетті азық-түліктер: көк жапырақ (листья салата), тауық еті, қызанақ, сыр, майонез, сухарики…
Дайындалу жолы: Көк жапырақты соломка қылып; піскен тауық етін және қызанақты шаршы...
Өткенде қарынбүрме туралы жазып едім, енді сол қарынбүрмеміз піскенше тез дайындап жіберетін тіскебасар (закуска) орнына пайдаланатын бір тағам түрін айта кетейін.
Бұл тағамның атын ТӨСТІК деп атайды. Қой сойып жатқанда төсінің үстінен төс майынан қосыңқырап бір жапырақ терісін бөлек сыпырып алады да, жүнін қырықтық қайшымен тықырлап қырады. Төстікті ішкі жағынан тілікшелер жасап тұздап,...