"Кімге барып, кімге айтам" (с)! Көмек керек, көмек!
Бүгін қыздарға ерекше тамақ рецептісімен бөлісемін деп уәде берген едім. Сомен, өткенде қонаққа барып ем, достарым ерекше тамақ жасап жатыр екен. Үстілерінен дәл түсіппін. Фотоаппаратымды (жәнееем сол) алып, папарацияға кірісіп кеттім. Бірақ атын ұмытып қаппын.Соған көмектеріңіз керек! Өз нұсқаларыңызды ұсынуларыңызға болады.
Керек заттар:
* тауық еті (қалауыңыз бойынша);
* картоп (қанша адамға дайындауыңызға байланысты;
* бір кгдай қызанақ;
* 5-6 бас сарымсақ;
* 5-6 дана пияз;
* ұнтақ бұрыш, тұз, укроп, петрушка.
Алдымен тауық етін мынадай етіп кесіп аламыз:
Үстіне тұз, бұрыш, укроп, пертушкаларды себесіз де:
екіге бүктейсіз.
Сосын қызып тұрған майға саласыз:
Біз мынадайдан үшеуін жасап ап, кезек-кезек майға қуырып алдық. Дайын болған соң бәрін қайта қызып тұрған майға салып, үстіне картопты саласыз:
Пиязды төртке бөліп, картошкадан соң салып жіберіңіз. Сарымсақты да сол кезде салуға болады.
Біраз қуырылған соң, қызанақтарды қолыңызбен мыжып саласыз да біраз беріт жауып қоясыз. Қалауыңыз бойынша су қуып, жаймен қайнатасыз.
Картоп піссе болды, тамақ дайын:)
Керек заттар:
* тауық еті (қалауыңыз бойынша);
* картоп (қанша адамға дайындауыңызға байланысты;
* бір кгдай
* 5-6 бас сарымсақ;
* 5-6 дана пияз;
* ұнтақ бұрыш, тұз, укроп, петрушка.
Алдымен тауық етін мынадай етіп кесіп аламыз:
Үстіне тұз, бұрыш, укроп, пертушкаларды себесіз де:
екіге бүктейсіз.
Сосын қызып тұрған майға саласыз:
Біз мынадайдан үшеуін жасап ап, кезек-кезек майға қуырып алдық. Дайын болған соң бәрін қайта қызып тұрған майға салып, үстіне картопты саласыз:
Пиязды төртке бөліп, картошкадан соң салып жіберіңіз. Сарымсақты да сол кезде салуға болады.
Біраз қуырылған соң, қызанақтарды қолыңызбен мыжып саласыз да біраз беріт жауып қоясыз. Қалауыңыз бойынша су қуып, жаймен қайнатасыз.
Картоп піссе болды, тамақ дайын:)
19 пікір