Таңғы ас
Сәлеметсіздерме! Бұрын бастауышта оқып жүргенімде асханадан үнемі коржик алып жейтін едім. Басқа тамаққа қарамайтын едім. Сол коржикті қазір де жақсы көремін. Кейде өзім дайындап беремін сіңлілеріме. Қазір таңғы асқа пісірген коржиктің құрамымен таныстырайын.
Керекті тағамдар:
3 стакан ұн
1 стакан қант
1 жұмыртқа
0,5 шәй қасық қамыр қопсытқыш(разрыхитель)
дәміне қарай ванилин
200гр маргарин
1стакан сүт
Алдымен ыдысқа ұн, қамыр қопсытқыш және ванилинді салып араластырамыз.
Сосын жұмыртқа, сүт, маргарин және қантты қосып илейміз.
Қамырды бірнеше бөлікке бөліп алып, бір-бірден оқтаумен жазып коржиктің формасын аламыз.
Сосын тарелка алып ортасына 0,5стакан қантты саламыз, коржикті тарелкадағы қантқа аунатып аламыз.
Коржик 30минутта 200градуста піседі.
Міне, дайын болды!
Керекті тағамдар:
3 стакан ұн
1 стакан қант
1 жұмыртқа
0,5 шәй қасық қамыр қопсытқыш(разрыхитель)
дәміне қарай ванилин
200гр маргарин
1стакан сүт
Алдымен ыдысқа ұн, қамыр қопсытқыш және ванилинді салып араластырамыз.
Сосын жұмыртқа, сүт, маргарин және қантты қосып илейміз.
Қамырды бірнеше бөлікке бөліп алып, бір-бірден оқтаумен жазып коржиктің формасын аламыз.
Сосын тарелка алып ортасына 0,5стакан қантты саламыз, коржикті тарелкадағы қантқа аунатып аламыз.
Коржик 30минутта 200градуста піседі.
Міне, дайын болды!
17 пікір