Манты
Бүгін манты құрамы және пісіру жолымен таныс болайық.
Дайындау жолы
Қамыры үшін: 3 жұмыртқа, бір кесе су (сыймдылығы 0,7 л), тұз, ұн.
Салмасы үшін: фарш, картоп, пияз, сәбіз, дәміне қарай тұз, бұрыш. (Қалауыңыз бойынша өзгерте аласыз. Негізінде сиыр етін кубик етіп турап, керектілерді салып дайындайды)
Сонымен, тазалықты сақтай отырып қамырды дайындап қоямыз. Ол үшін суға тұз, жұмыртқа салып қамыр илейміз. Әдеттегіден сәл қаттылау болғаны жөн (кейін жұмсарады). Илеуін қандыра илеп, целофанға салып, мұқият жауып қоямыз. Ара-арасында илеп тұру керек.
Осы арада салмасын дайындаймыз. Ет тағамдарын ұнатпайтындығым үшін мантыны өз басым картоп, сәбіз, асқабақ, орамжапырақпен істегенді жөн көремін.
Фаршқа, карпоты, сәбізді кубик етіп турап, пияз, дәміне қарай тұз, қара бұрыш салынды:
Араластырамыз:
Салмасын дайындап болған соң, уақытша тоңазытқышқа сала тұрамыз да, қамырды екіге бөліп:
Біркелкі етіп жаямыз:
Жайылған қамырды формаға келтіреміз:
Дайын болған қамыр формаларын жинап, целофанға салып қойған жөн қатып, жабыспай қалмас үшін:
Енді түйеміз:
Салмасын саламыз:
Оң қолдың көмегімен формаға келтірілген қамырдың аяқ жағын кішкене қайырып алып:
Екі жақтан кезекпе-кезек бас бармақ пен сұқсаусақтың көмегімен біріктіре жинаймыз:
Дайын манты:
Манты табағын майлап, нығыздамай орналастырамыз және бетін майлаймыз:
Манты түю түсініксіздеу болса, мына видеоға назар аударыңыз:
Сонымен, мантыны 45 минут қатты отта ұстаймыз. Піскен манты:
Астарыңыз дәмді болсын:
Дайындау жолы
Қамыры үшін: 3 жұмыртқа, бір кесе су (сыймдылығы 0,7 л), тұз, ұн.
Салмасы үшін: фарш, картоп, пияз, сәбіз, дәміне қарай тұз, бұрыш. (Қалауыңыз бойынша өзгерте аласыз. Негізінде сиыр етін кубик етіп турап, керектілерді салып дайындайды)
Сонымен, тазалықты сақтай отырып қамырды дайындап қоямыз. Ол үшін суға тұз, жұмыртқа салып қамыр илейміз. Әдеттегіден сәл қаттылау болғаны жөн (кейін жұмсарады). Илеуін қандыра илеп, целофанға салып, мұқият жауып қоямыз. Ара-арасында илеп тұру керек.
Осы арада салмасын дайындаймыз. Ет тағамдарын ұнатпайтындығым үшін мантыны өз басым картоп, сәбіз, асқабақ, орамжапырақпен істегенді жөн көремін.
Фаршқа, карпоты, сәбізді кубик етіп турап, пияз, дәміне қарай тұз, қара бұрыш салынды:
Араластырамыз:
Салмасын дайындап болған соң, уақытша тоңазытқышқа сала тұрамыз да, қамырды екіге бөліп:
Біркелкі етіп жаямыз:
Жайылған қамырды формаға келтіреміз:
Дайын болған қамыр формаларын жинап, целофанға салып қойған жөн қатып, жабыспай қалмас үшін:
Енді түйеміз:
Салмасын саламыз:
Оң қолдың көмегімен формаға келтірілген қамырдың аяқ жағын кішкене қайырып алып:
Екі жақтан кезекпе-кезек бас бармақ пен сұқсаусақтың көмегімен біріктіре жинаймыз:
Дайын манты:
Манты табағын майлап, нығыздамай орналастырамыз және бетін майлаймыз:
Манты түю түсініксіздеу болса, мына видеоға назар аударыңыз:
Сонымен, мантыны 45 минут қатты отта ұстаймыз. Піскен манты:
Астарыңыз дәмді болсын:
47 пікір
Сіздің болашақ күйеуіңіз бақытты шығар. Сіздей жан мына әлемде сирек шығар, неткен өнер тұнып жатқан. Оюда оясыз, тамақта пісіресіз. бір сөзбен айтқанда, Көркем-Супер!
Неғо, сіз жақта мантыны нанға қызық орайды екен, біздің жақсы төрт бұрышқты етіп кесеміз де, әрбір қарама-қарсы бұрыштарын қосамыз. Анам айтушы еді. Мантыны нанға орағанда ашық жер болу керек мантының еті піспей қалады ұзақ піседі деп. Ал сіздікі бірде*бір тесік жоқ яғни ауа өтетін жер жоқ. Бұл еттің пісуіне кедерге жасамай ма?
Андай смайлик басылкетті жаңаМінекей кеше пысырған едік біз де,
осында салу ойға келмепті, қарным қатты ашқан ғой тегіБұл да эстафета болсыншы, сосын келесі кезекті Майрошқа беріндерш, плиз!
деу тіпті ойыма келмепті ) керемет
Қағанаттың ба?
деп жазыпты Көркем. бірден айтайын ба жоқ кешіктірейін ба…
Қайырбекке кішкене Көркемнің қасында курсқа өтуі керек.