ООмлет
Ассалаумағалейкүм, уа Көркемнің қолынан манты жеп, Ардақ1996-ның қолынан геркулестің ботқасын (семіз емес, епті) жеп жүрген, кальян зиян екен деп тыжырана қарап, өзбектердің аяғымен иленетін нанды бақандай 50 сомға (тьфу, осы совет кезіндегі сөздерді алып тастау керек ед лексиконымнан) сатып алып жейтін игі мүміндер!!!
Ашсыңдар ма?
Міне сендерге тағам!!!
Тағам болғанда қандай? Бұл сенің 35 теңгеге алып, сүйсініп ішетін роллтоның емес… Бұл сенің екеуін майға қуырып жіберіп жейтін пиязың да емес… Бұл — ООООмлет!!! Омлет болғанда да өзіңіздің діни наным-сеніміңізге байланысты дүкенге барып: -Халял ма?-деп сұрап алып жейтін колбасаңызбен араластырылған.
Ең алдымен не істейміз?
Ең алдымен мына суретті көріп аламыз.
тура осындай болмаса да, ең болмаса осыған ұқсас болуы керек.
Ия, түбі күйіп кетіп, қап-қара болып кету, скәбородкіден алып жатқанда полға түсіп кетіп, ешкімге көрсетпей тәрелкеге қайта салып қою мүмкіншілігі жоғары екенін білеміз әрине, алайда жоғарыда айтқанымыздай сәл ғана ұқсас болса болды. Ең бастысы — қарынның тоюы.
Сонымен… Ең алдымен тұқымды алып, кәстүрөл болсын мейлі, тәрелке болсын бір ыдысқа салып алып, араластырамыз.
онан соң калбосаны сақтап… тьфу..ұсақтап турап… былай қылып…
онан соң қуырасың. ең бірінші тұқымды араластырып қойып, колбасаны онан соң ғана турап, қуыру маңызды.
Сосын? сосын дейді ғой… Соған да басың жетпей тұр ма? Әлгі тұқымды саласың.
Бітті. а-ля ООмлет дайын. Айтпақшы тұз қоспаңдар. Тұздың зияны денсаулыққа шайдан да кері…
Ац тарыңыз дәмді болсын, ғақлия мүккәмәлдәр.
Пы.сы: істеп жатқанда сковородканы жумай ақ қояға болады. Одан дәмі өзгеріске ұшырамайды. Ал жер алдында қолды жуу міндетті.
Ашсыңдар ма?
Міне сендерге тағам!!!
Тағам болғанда қандай? Бұл сенің 35 теңгеге алып, сүйсініп ішетін роллтоның емес… Бұл сенің екеуін майға қуырып жіберіп жейтін пиязың да емес… Бұл — ООООмлет!!! Омлет болғанда да өзіңіздің діни наным-сеніміңізге байланысты дүкенге барып: -Халял ма?-деп сұрап алып жейтін колбасаңызбен араластырылған.
Ең алдымен не істейміз?
Ең алдымен мына суретті көріп аламыз.
тура осындай болмаса да, ең болмаса осыған ұқсас болуы керек.
Ия, түбі күйіп кетіп, қап-қара болып кету, скәбородкіден алып жатқанда полға түсіп кетіп, ешкімге көрсетпей тәрелкеге қайта салып қою мүмкіншілігі жоғары екенін білеміз әрине, алайда жоғарыда айтқанымыздай сәл ғана ұқсас болса болды. Ең бастысы — қарынның тоюы.
Сонымен… Ең алдымен тұқымды алып, кәстүрөл болсын мейлі, тәрелке болсын бір ыдысқа салып алып, араластырамыз.
онан соң калбосаны сақтап… тьфу..ұсақтап турап… былай қылып…
онан соң қуырасың. ең бірінші тұқымды араластырып қойып, колбасаны онан соң ғана турап, қуыру маңызды.
Сосын? сосын дейді ғой… Соған да басың жетпей тұр ма? Әлгі тұқымды саласың.
Бітті. а-ля ООмлет дайын. Айтпақшы тұз қоспаңдар. Тұздың зияны денсаулыққа шайдан да кері…
Ац тарыңыз дәмді болсын, ғақлия мүккәмәлдәр.
Пы.сы: істеп жатқанда сковородканы жумай ақ қояға болады. Одан дәмі өзгеріске ұшырамайды. Ал жер алдында қолды жуу міндетті.
20 пікір
Печенюка кулинарный портал ди ма? :))
ОМНОМНОМ