Бумен дайындалған балық мәзірі.
Құрметті Айтаберліктер! Мен бүгін сіздерге өзімнің буда пісірірілген балақ мәзіріммен таныстырғам келіп отыр. Өздеріңіз білетіндей балықты майға қуырғанда аз май жұмсалмайды, сондықтан мен балықты еш майсыз, буда өз дәмімен пісіруді ұсынбақпын. Ал кеттік…
1)
Бір 2-3 килолық сазанды таңдап алғанан соң, оны жуып, шырышынан тазалап аламыз.
2)
Онан соң балықты жарып тазалаймыз.
3)
Енді балықты кесектеп бөлеміз.
4)
Кесектеп бөлшектеп алған балығымызды шұңғылдау ыдысқа салып үстіне тұз( әркімнің қалауы бойынша) салынған сүт құйып 0,5-1 сағаттай бетін жауып қоямыз.Сүт балыққа суда жүрген уақытында сіңіп қалған балдыр, шылаулардың иісін сорып алады да балық етінің дәмі артады.
5)
Келесі кезекте әрбір кесек балығымызды дәмдеуіштермен дәмдеп аламыз.
6)
Мәнті пісіргіштің табақтарына орналастырамыздағы, кәдігімгі мәнті пісіргендей жарты сағат кайнатамыз.
7)
Қалауыңызға қарай су құйылған ыдысқа лавр жапырағын салып жіберсеңіз болады.
Жарты сағаттан соң дайын балық кесектерін керегінше әрлеп дастарханға қойсаңыз болады, мен өзім әрлеуге жеткізбей бас саламын)))).
8)
Ас дәмді болсын!
1)
Бір 2-3 килолық сазанды таңдап алғанан соң, оны жуып, шырышынан тазалап аламыз.
2)
Онан соң балықты жарып тазалаймыз.
3)
Енді балықты кесектеп бөлеміз.
4)
Кесектеп бөлшектеп алған балығымызды шұңғылдау ыдысқа салып үстіне тұз( әркімнің қалауы бойынша) салынған сүт құйып 0,5-1 сағаттай бетін жауып қоямыз.Сүт балыққа суда жүрген уақытында сіңіп қалған балдыр, шылаулардың иісін сорып алады да балық етінің дәмі артады.
5)
Келесі кезекте әрбір кесек балығымызды дәмдеуіштермен дәмдеп аламыз.
6)
Мәнті пісіргіштің табақтарына орналастырамыздағы, кәдігімгі мәнті пісіргендей жарты сағат кайнатамыз.
7)
Қалауыңызға қарай су құйылған ыдысқа лавр жапырағын салып жіберсеңіз болады.
Жарты сағаттан соң дайын балық кесектерін керегінше әрлеп дастарханға қойсаңыз болады, мен өзім әрлеуге жеткізбей бас саламын)))).
8)
Ас дәмді болсын!
21 пікір
өлтіретін болдыныз мені
Тек біз үшін бір қиын жері бар екен:
Ондай сазанды Атыраудан тауып алу қиындау соғатын түрі бар, бірақ енді біреуін 3-4 рет бөліп пісіруге болатын шығар (әзілім ғой)
Жездеке, бұқтырма пісіріп беріңізші, бізге))
Қолдарыңызға қуат берсін Алла, жақсы жаздыңыз. Кеше ғана папам 2 үлкен-үлкен қылтанақсыз балық әкеліп еді, күнде жеп тұрайық пайдасы зор деп. Атын да білмейді екем, кешке келген соң сұрап аламын. Жақсы болды жазғаныңыз, тамаша!
myna лавр degendi bilmei turmyn ne narse ekenin..((
Негізі мен балықтың басын жақсы көруші едім. Обед уақыты боп қалды содан-ау деймін, «Мына дәәәәу сазан балықтың басы қайда екен» деген ой мазалап тұрғаны