"Айтабер смайлигі" печеньесі..
Сәлеметсіздер ме, Айтаберліктер! Мал-жан аман ба? Бүгін сіздерді тәтті «Айтабер смайликтерімен» шәй ішуге шақырмақ арам ойым бар еді… (не ғой, «салауатты өмір салтын ұстана жүріп, ішпе-жеме деп еді, мұнысы несі?» деп арам ойлап қалмаңыздар, қыз боп туғаннан соң болашақта керек болар деймін ғой со баяғы...)
Тәәәк, сонымен:
Құрамына енетіндер:
Манный жармасы — 1 стакан,
Айран (кефир) — 1 стакан,
Құмшекер — 1 стакан,
Ұн — 3 стакан,
Жұмыртқа — 4 шт,
Маргарин (сливочый май да жарай береді) — 200 г,
құмшекер пудрасы — 100 г,
Шоколад — 50 г.
тұз, сода, тортқа арналған бояу, лимон.
Дайындалуы (ескерту: дайындауға кіріспес бұрын, қол тазалығына мән беріңіз!):
Алдымен Манный жармасын айранмен жақсылап араластырамыз да, 1 сағат шамасын қойып қоямыз, манный жармасы сіңуі үшін, ара-арасында қозғап тұрамыз.
Уақыты боған соң, құмшекер, екі жұмыртқа және қалған екі жұмыртқаның сарысын салып араластырамыз. Араластырып болған соң, Маргаринді ерітіп (суытып) құямыз, аздап тұз, сода, ұнды салып илейміз. Егер ұн аздық етсе тағы да қосуға болады. Қамырды шамалы қатты етіп илеймыз, ол сосын жұмсарып кетеді. Қамырды зуала етіп, жарты сағатқа қоя тұрамыз.Уақыты болған соң 7-8 мм етіп жайып, стаканмен дөңгелете кесеміз. Қатты қызбайтын пеште (духовка) ара-арасын жиі етпей (себебі, олар пісу барысында үлкен болып кетеді) қалыпқа орналастырамыз. 160градуста 20-25 минутқа қоямыз.Мен пештің астына қойдым көтерілуі үшін, көтерілген соң үстіне ауыстырамыз беті қызару үшін. Бетін тым қатты қызартпай пештен аламыз, да шамалы суытып қоямыз. Пісіру кезіндегі уақытты пайдаланып, печенье бетіне жағатын жалатпа дайындаймыз. Манағы екі жұмырқаның ағына лимон шырынының 5-6 тамшысын тамызып, көпіршіктенгенше араластырамыз да құмшекер пудрасы мен бояу қосып араластырамыз.Мұнан соң дайындаған жалатпаны шамалы суытып қойған печенье үстінен жалатамыз да суытып қоямыз.
Енді алдын ала пиолайға салып ерітілген шоколадпен Айтаберге арнап смайлик саламыз: Ал енді Садко бастап, қалғандарыңыз қостап, шәйға келіңіздер, дәм ауыз тиіңіздер… Негізі бұл печеньенің аты жәй ғана «смайлик» оны Айтаберге арнағаным үшін ренжімессіздер деп ойлаймын, ұялы телефонмен түсірілген сапасыздығы үшін тағы да кешірім сұраймын…
Ұмытып барады екем, мұны қайдан алдың деймін дейтіндерге тағы сол жауап, бір кездері алып сақтап қойған екем, Осылай Айтаберге жазып отырармын деп ойламаған едім ол кезде…
Алдағы күнде тағы да жып-жылы жүзбен жүздескенше....)) Сау-саламат болыңыздар!
Тәәәк, сонымен:
Құрамына енетіндер:
Манный жармасы — 1 стакан,
Айран (кефир) — 1 стакан,
Құмшекер — 1 стакан,
Ұн — 3 стакан,
Жұмыртқа — 4 шт,
Маргарин (сливочый май да жарай береді) — 200 г,
құмшекер пудрасы — 100 г,
Шоколад — 50 г.
тұз, сода, тортқа арналған бояу, лимон.
Дайындалуы (ескерту: дайындауға кіріспес бұрын, қол тазалығына мән беріңіз!):
Алдымен Манный жармасын айранмен жақсылап араластырамыз да, 1 сағат шамасын қойып қоямыз, манный жармасы сіңуі үшін, ара-арасында қозғап тұрамыз.
Уақыты боған соң, құмшекер, екі жұмыртқа және қалған екі жұмыртқаның сарысын салып араластырамыз. Араластырып болған соң, Маргаринді ерітіп (суытып) құямыз, аздап тұз, сода, ұнды салып илейміз. Егер ұн аздық етсе тағы да қосуға болады. Қамырды шамалы қатты етіп илеймыз, ол сосын жұмсарып кетеді. Қамырды зуала етіп, жарты сағатқа қоя тұрамыз.Уақыты болған соң 7-8 мм етіп жайып, стаканмен дөңгелете кесеміз. Қатты қызбайтын пеште (духовка) ара-арасын жиі етпей (себебі, олар пісу барысында үлкен болып кетеді) қалыпқа орналастырамыз. 160градуста 20-25 минутқа қоямыз.Мен пештің астына қойдым көтерілуі үшін, көтерілген соң үстіне ауыстырамыз беті қызару үшін. Бетін тым қатты қызартпай пештен аламыз, да шамалы суытып қоямыз. Пісіру кезіндегі уақытты пайдаланып, печенье бетіне жағатын жалатпа дайындаймыз. Манағы екі жұмырқаның ағына лимон шырынының 5-6 тамшысын тамызып, көпіршіктенгенше араластырамыз да құмшекер пудрасы мен бояу қосып араластырамыз.Мұнан соң дайындаған жалатпаны шамалы суытып қойған печенье үстінен жалатамыз да суытып қоямыз.
Енді алдын ала пиолайға салып ерітілген шоколадпен Айтаберге арнап смайлик саламыз: Ал енді Садко бастап, қалғандарыңыз қостап, шәйға келіңіздер, дәм ауыз тиіңіздер… Негізі бұл печеньенің аты жәй ғана «смайлик» оны Айтаберге арнағаным үшін ренжімессіздер деп ойлаймын, ұялы телефонмен түсірілген сапасыздығы үшін тағы да кешірім сұраймын…
Ұмытып барады екем, мұны қайдан алдың деймін дейтіндерге тағы сол жауап, бір кездері алып сақтап қойған екем, Осылай Айтаберге жазып отырармын деп ойламаған едім ол кезде…
Алдағы күнде тағы да жып-жылы жүзбен жүздескенше....)) Сау-саламат болыңыздар!
55 пікір
Алдағы уақытта кездескенде (жоспар «айтабершілердің алғашқы кездесуі») қолдарыңыздан, дәм ауыз тиерміз деген үміттемін… АйтаБер ұжымы, менен бетер қалайтын шығар… хе хе
Ал мен АйтаБер-ді өз достарыммен бөлісудемін, ал сіздер ше? Онда мұнда басуға кеңес беремін.