Мармелад жасаймыз
Мармелад дайындау үшің, бізге:
1. Секер- 2 ас қасық
2. Желатин 15 гр
3. Қалауы бойынша шырын (мен шие шырынын пайдаландым)
1. Шие шырынын алып, табақшаға құйып, отқа қоямыз.![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/eb6ee2.jpg)
![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/292cda.jpg)
2. Секер саламыз![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/426af1.jpg)
3. Әрдайым араластырып отыру керек![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/4f7aca.jpg)
4. Ысыған соң, желатин саламыз![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/eac12c.jpg)
5. Араластырып отырамыз, қатты ысытып, бірақ қайнатып емес, газден аламыз.![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/f367f3.jpg)
6. 2 сағатқа мұздатқышқа салп қоямыз. 2 сағаттан соң![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/6720d1.jpg)
7. Қалауынша кесіп, үстіне секер себеміз![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/b793d7.jpg)
![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/7a70f1.jpg)
мен асығыс жасадым. қалауы бойынша гүл секілді етіп немесе дөңгелетіп әдемілетіп кесе беруге болады
Астарыңыз дәмді болсын!
P.S: Үйде желатин болмаса, супермаркетке барып сатып алыңыз, 30 теңге тұрады!
1. Секер- 2 ас қасық
2. Желатин 15 гр
3. Қалауы бойынша шырын (мен шие шырынын пайдаландым)
1. Шие шырынын алып, табақшаға құйып, отқа қоямыз.
![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/eb6ee2.jpg)
![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/292cda.jpg)
2. Секер саламыз
![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/426af1.jpg)
3. Әрдайым араластырып отыру керек
![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/4f7aca.jpg)
4. Ысыған соң, желатин саламыз
![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/eac12c.jpg)
5. Араластырып отырамыз, қатты ысытып, бірақ қайнатып емес, газден аламыз.
![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/f367f3.jpg)
6. 2 сағатқа мұздатқышқа салп қоямыз. 2 сағаттан соң
![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/6720d1.jpg)
7. Қалауынша кесіп, үстіне секер себеміз
![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/b793d7.jpg)
![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/7a70f1.jpg)
Астарыңыз дәмді болсын!
P.S: Үйде желатин болмаса, супермаркетке барып сатып алыңыз, 30 теңге тұрады!
![Асыңыз дәмді болсын!: Мармелад жасаймыз](../../../uploads/images/00/18/97/2013/07/29/f5462d.jpg)
21 пікір
Бірақ «бірақ» дейтіні бар. Желатин жөнінде. Өзім алғаш естігенімде шошыған едім.
Мына біздің жеп жүрген мармелад, зефирлеріміздің құрамында желатин бар ғо, ал желатинді көбіне сиырдың, шошқаның сүйегін қайнатып алады. Сиыр қымбат, ал шошқа көп! Зауыттарда шошқаның сүйегі мен терісін, тұяғын да қосып қайнатып алады. ЫЫЫӘӘӘӘҚ!!! Өзім көрдім ғо. Мына ұнтақ желатин де сондай жолмен алынған. Бәлкім сиырдыкі шығар, әәй күмәнім бар соған.
Головной офис компании «Д-р Оеткер» находится в г. Билефельд, Германия.
Однако, сәмбердік!
Имам Ибн Хазм сказал: “Если качества и свойства нечистоты или запретной вещи изменились и преобразовались в нечто другое, вследствие чего исчезло и название, с которым было связано прежнее шариатское постановление (хукм), и эта вещь приобрела другое название, то образовавшаяся вещь уже не является наджасом или же запретным. Напротив, она становится другой вещью и приобретает иное шариатское постановление (хукм)”. См. “аль-Мухалля ” 1/138.