Қазан кәуәп
Қайырлы күн достар! Мен де бір тамаша ас мәзірін айтқанды жөн көрдім. Қазан кәуәп деген, алдымыз көктем көгалға шыққанда жасап жеуге болады. Әңгімені созбай асқа кірісейік, алдымен жаңа сойылған қой етінен адам санына қарай аламыз, құйрық қосып турап бұқтырамыз бұқтыруға тұз, майонез, дәмдеуіштер қосып жақсылап араластырып 2-3 сағатқа ет салынған ыдыстың бетін жауып қоямыз. Етіміз дайын болғанша беке(айва) ағашынан істіктер дайындаймыз, жіңішкелігі қаламдай ұзындығыда сондай болғаны жөн, тазалап аршып ұштаймыз, дайындаған істікке құйрық май мен етті араластырып өткіземіз, өткізіп болғасын, қазанның астына құйрық майды жұқа етіп кесіп теріп шығамыз да, үстіне помидор, пияз, болгар қалампыры (болгарский перец ) турап, саламыз, оның үстінен кәуәбымызды теріп шығамыз да, бетін бүркеп жауып қоямыз. Астына отты алдымен бір қайнатып сосын маздатып отырып жағамыз, шамамен 45-60 минөт аясында асымыз дайын болады. Асыңыз дәмді болсын!!!
Ескертпе картоп салуға да болады еттің астына.
Ескертпе картоп салуға да болады еттің астына.
18 пікір
Рембрандтың «кір жуып жатқан әйел» картинкасын көргенде мұрныма кірдің исі келіп тұрды деп еді Ғабит Мүсірепов атамыз. Мағанда қазан кәуаптың дәмі кеп кетті шынында Сарығашқа қыдырып бару керек екен. Үйреніп алатын екен.