Бұл кім?
Жазбалар
Барлық жазбалар22-қыркүйек — Тілдер күні
1989 жылы қыркүйектің 22-күні Қазақстанда «Тілдер туралы» заң қабылданған болатын. Ол заңда сол кездегі Қазақ ССР-нің мемлекеттік тілі қазақ тілі, ал орыс...
Балет пен киносүйер қауымға арналған бәйге
Екпін мәдени-танымдық онлайн журналы бәйге жариялайды. Егер бәйгенің шартын дұрыс орындасаңыз Мемлекеттік академиялық би театрының 45-маусымының ашылау...
Сүзбе қосылған қатпарлы бәліш
«Асыңыз дәмді болсын!» блогының қолданушыларымен қатпарлы бәліш немесе ватрушка жасаудың әдіс-тәсілімен бөліскім келіп отыр. Қатпарлы ватрушка...
Super normal Бақытжанның хикаясы
Mesqueunblog.kz — Бақытжан атты алматылық жасөспірімнің өмірі француз суретшісімен бейнеленген әңгіме. Өзгелер секілді болғысы келетін, бірақ бола...
Мұражайларға саяхат
Мұражай грек тілінде «museіon», яғни «муза сарайы» деген мағынаны білдіреді.
Википедиядан алынған ақпаратқа сүйенетін болсақ, мұражай дегеніміз —...
«Құмырсқа илеуі» торты
Бүгін мен барлығымызға бала кезімізден таныс балдай тәтті "Құмырсқа илеуі" деп аталатын тортты жасаудың жаңа әдісімен бөліскім келіп отыр.
Бізде оны қатық дейді :)) Дәл солай жасап сосын тұз қосып құрт жасайды,қант және ішіне жемістер қосып йогурт жасаймыз. Кішкентайымызда апам жасап беретін :)) Бірақ творогтың да жасалу жолы дәл Банзайка басындай айтқандай ғой. Мама үйде жасайды сүзбені (творог) кәдімгі дүкеннен сатып алынған творог сиақты болады түрі де дәмі де :) Бірақ қандай сүттен (ашыған, ашымаған, піскен, піспеген) білмейді екенмін :))
Егер қамырға ірімшік салса ол «почо с сыром» болып қалады ғой!