Кешке таман Чак Чак писиргем ане мине салам дегенше, түн болды, соны сендермен бирге бөліскелі отрмын… 3 түйір жұмыртқаны миксермен жақсылап араластырып аламыз, устіне ұн салып, қамыр илейміз....
Ассалаумағалейкүм, уа Көркемнің қолынан манты жеп, Ардақ1996-ның қолынан геркулестің ботқасын (семіз емес, епті) жеп жүрген, кальян зиян екен деп тыжырана қарап, өзбектердің аяғымен иленетін нанды...
Бүгін кешкі асқа дімләма дайындадым. Біржола сіздермен де мәзірмен бөлісуді жөн көрдім.
Ең алдымен қазанға (тек қазанда дайындалатын тағам) 2-3 ас қасық май құямыз, сосын жас малдың етін турап...
Алдын Керекинфода жариаланған постты осында да ілуді жөн көрдім.
Алдымен шашты буып не өріп, басқа орамал тартамыз. Сосын қамыр илеп аламыз, суға тұз салып (жұмыртқасыз да болады) қамыр...
Алдымен болгар тәтті бұрыштарын тазалап жуып, ұрығынан ажыратып аламыз.
Күрішті тазалап жуып, тартылған (шегілген) етпен аралстырып, дәмдеуіштер, қара бұрыш пен тұз қосып жақсылап...
— Поедем ко мне домой, мама долму готовит. Ты любишь долма?
— Нет.
— Потому что у вас не умеют готовить долма. Настоящий долма — ух. «Мимино» фильмінен
Күрішті тазалап жуып аламыз...
«Асыңыз дәмді болсын!» блогының қолданушыларымен қатпарлы бәліш немесе ватрушка жасаудың әдіс-тәсілімен бөліскім келіп отыр. Қатпарлы ватрушка кәдімгі ватрушкаға қарағанда жеңіл тағам....
Бүгін манты құрамы және пісіру жолымен таныс болайық.
Дайындау жолы
Қамыры үшін: 3 жұмыртқа, бір кесе су (сыймдылығы 0,7 л), тұз, ұн.
Салмасы үшін: фарш, картоп, пияз, сәбіз, дәміне...