Ен таңбасы туралы жастар үшін білгенімді жазып кетейін. «Ен салу, таңбалау» — дегендеріміздің түбірі тереңде.Негізгі шаруашылығы мал болғанан және ол маң далада төрт аяғымен қаптай жайылған соң...
Қазақтарда беташардан кейін, неке қиылады. Көбіне беташардан кейін қиялады, бірақ айырмашылық жоқ, оның бұрын да жасаса болады. Енді сол неке қалай өтетіні туралы білгенше жаза кетейін.
Неке...
Қазақпыз. Тумысымыздан әрбірімізге дарыған ру-еліміз бар.
Мақсат ағамыздың аватарына көз салып: «wow, керемет.Ал Менің руымның таңбасы қандай екен?!..» деген сауал ойыңызды мазалаған болса,...
«Масаған»-сайтында Атыраулық Махамбет деген ағамен (өзімнен үлкен ғой деп ойлаймын) Жұмбақ айтысып,қайым айтысып қоятынымыз бар еді, содан үзінді, сіздер үшін Айтаберліктер.
гулзат...
Осы күнгі кез-келген дүкендерде сықып толып тұрған құрғақ сүттер (сухой немесе порошковый молоко) мен ешкімді де таң қалдыра алмайсың. Біреу білер, біреу білмес, қазір мен сіздерге осы құрғақ...
Малды Аллатағалам адам ризығы үшін жаратқан десек тағы қазақ халқы жөн жосақсыз қыра бермеген. Оған бәлкім бұрынғы ата-бабаларымыздың күн көрісі,қазірше айтсақ бүкіл экономикасы тікелей төрт...
Қысқа ет дайындау кезінде сойылған мал-соғым . Соғымға сойылатын малдар: жылқы, түйе, сиыр. Соғымға сойылатын мал ерте күтімге алынып, жемге байланады. Ол әбден семіргенше, қазақтар қызылсырап...
Обал – сауапты ойлайтын, мал бағып, ет жеуді қорегінің негізі санайтын қазақтар сойылған малдың етін қиқымдамай, балтамен шауып, сүйегін жаңқаламай, таза боршалап, тұздап алады. Қонақасыға,...
7-ші маусым Монғолия мен Қытайдан Атырауға дейінгі Чингизидтер Түркістандағы Әзірет Сұлтан Қожа Ахмет Яссауи кесенесі маңында қойылған 22 ханның әруғына ас берейін деп бас қосты.
Кеше, яғни 7-ші...
Төрт түлік мал етінің химиялық құрамы мал-дың түріне, тұқымына, жынысына, жасына, қоңдылығына тығыз байланысты. Қолда өсірілген малдың етінде орта есеппен 52,8-73,7 пайыз су, 15-20,3 пайыз белок,...